Κυριακή, Φεβρουαρίου 18, 2007

Ενα Μέγαρο για πεθαμένους.

Του παρόντος αφορμή στάθηκε έναν ἀρθρο του Βασίλη Βασιλικού στην Ελευθεροτυπία.
Είναι ένα άρθρο εξαιρετικής ηλιθιότητος. Ο Βασιλικός που δεν δίνει φράγκο για την κατάσταση στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, που δεν γράφει λέξη για την ανεργία, το περιβάλλον και την αποξένωση, ενδιαφέρεται και γράφει γιά το καυτό θέμα της καύσης των νεκρών.
Είναι πράγματι ένας σύγχρονος «πνευματικός άνθρωπος».

Oμως νά, και άλλοι πνευματικοί άνθρωποι.
Σαν την Δαμανάκη, που αγωνίζονται με πάθος για την κατασκευή ενός συγχρόνου κρεματορίου με όλα τα κομφώρ.
Κάτι σαν το Μέγαρο, αλλά για πιό πεθαμένους.

Βέβαια, η καύση, δεν απασχολεί τους συνταξιούχους των 400 ευρώ, τους ανέργους, τους εργάτες και τους κατοίκους της υπαίθρου. Αυτοί, όπως και οι υπόλοιποι κανονικοί άνθρωποι δεν θέλουνε να καούνε, όπως δεν θέλουνε να πνιγούνε ή να γκρεμοτσακιστούνε.
Την καύση την θέλουνε αποκλειστικώς για τους εαυτούς τους κάτι πρώην αριστεροί που έχουν προδώσει τα πάντα της ζωής και τώρα είπανε να προδώσουνε και τον θάνατο, κάτι ψώνια νεοελληνικά, καλλιτέχνες της πλάκας και οι μετροσέξουαλ μικροαστοί.

Αυτοί θέλουνε την καύση και μάλιστα προσωρινώς.
Μέχρι να βγάλει η Γκούτσι φέρετρα.

Για όλους αυτούς, να πώ την αλήθεια κι εγώ είμαι υπερ της καύσεως. Ας γίνουν στάχτη και μπούρμπερη αφού το θέλουνε. Θα είναι και ασορτί με τις ιδέες τους.

Εδώ βλέπετε ένα κρεματόριο. Ενα ωραίο εργοστασιάκι θανάτου.





















(συνεχίζεται)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάχτε κυρία μου, υπάρχουν κάποιοι απο εμάς που προτιμούν να γίνουν κατευθείαν διοξείδιο του άνθρακα και να ταϊσουν τα φυτά, παρά να ταϊσουν πρώτα τα σκουλήκια... Τι να γίνει, δεν είμαστε όλοι τόσο φιλόζωοι...
Σας εύχομαι μακροημέρευση και ελπίζω ότι θα μας προσφέρετε σαν blogger τουλάχιστον όση ιλαρότητα και ευθυμία μας προσφέρατε και σαν σχολιάστρια.
Να σας αφήσω τώρα, έχω να πάω στους Ιλλουμινάτους, τους Μασόνους και τη λέσχη Μποντυμπίλντερ-μουρδομπίλντεν-πως στην οργή την λένε-για να πληρωθώ... Έχω και κάμποσα κούτελα να στολίσω...

SpirosKappa είπε...

Σαν πρώτο post το βρίσκω αρκούντως ικανοποιητικό. Συνεχίστε λοιπόν Κα Ανδρούτσου.

Pan είπε...

Μπίλντενμπεργκ την λεν χήρα μου, Μπίλντενμπεργκ.

Λίτσα Ανδρούτσου είπε...

Κυρία Χήρα
διοφείδιο του άνθρακος θα γίνεις ;
Θα λυώσουνε οι πάγοι και αντί να καούμε σαν άνθρωποι, θα πνιγούμε !

Ευχαριστώ σκκ!

Παν παίξε κάτι στο σουραύλι σου.

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Καλό το σχόλιό σου για τους διανοούμενους, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους καθεύδουν μακαρίως και απολαμβάνουν την ασυλία των μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, περιορίζει την εμβέλειά του η αναφορά σου στον Βασιλικό ή την Δαμανάκη, που σε τελευταία ανάλυση δεν είναι αυτοί που αποτελούν την κακοδαιμονία της ελληνικής κοινωνίας. Ο καθένας έχει την ιστορία και την προσφορά του (της) και ίσως θα πρέπει να είμαστε κάπως φειδωλοί στους χαρακτηρισμούς.